Kulinářský festival Chutě kraje má za sebou další povedenou zastávku. Minulou neděli se vařilo v Jeseníku. Ke slovu se tam dostaly prvotřídní kuchařské zážitky, kvalitní regionální produkty i bohatý doprovodný program.
„Účelem festivalu, který pořádá Centrála cestovního ruchu Olomouckého kraje, je posílit sounáležitost lidí v našem regionu, pomoci lokálním producentům potravin a pozvednout turistický ruch, který je zejména pro oblast Jesenicka naprosto stěžejní,“ vysvětlil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.
Tváří festivalu je Markéta Hrubešová, herečka a skvělá kuchařka, se kterou si mohou pozvaní hosté také sami něco uvařit. Další festivalové zastávky budou 6. září v Náměšti na Hané současně s Dožínkami Olomouckého kraje, 14. září v Šumperku a 21. září v Přerově. Podrobný program najdou zájemci na webu chutekraje.cz.
Na akcích se kromě kulinářského umu, regionálních potravin, kultury a lákavých turistických cílů prezentuje i krajská strategie OLIVIE. Jejím cílem je koordinace a podpora projektů, které vedou k lepšímu zdraví a životnímu stylu obyvatel Olomouckého kraje.
Foto: Robert Kozák











